Εγγραφή μαθητών στο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & στην ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ του σχολείου μας

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας,

Για τη συμμετοχή του παιδιού σας α) στο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του σχολείου μας και β) στην ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ κατά τη διάρκεια του επόμενου σχολικού έτους 2019-20, θα πρέπει να μας δηλώσετε από τώρα (καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης του φακέλου των εγγραφών μας: 11/6/2024) το ενδιαφέρον σας.

   Για το σκοπό αυτό σας επισυνάπτω στο παρόν σημείωμά μου την προβλεπόμενη σχετική «Αίτηση – Δήλωση εγγραφής στο ολοήμερο» και την ενσωματωμένη «Αίτηση – Δήλωση εγγραφής στην πρωινή ζώνη προσέλευσης» και σας παρακαλώ, αφού σκεφθείτε και αποφασίσετε σχετικά, να μου την επιστρέψετε συμπληρωμένη, υπογεγραμμένη και συνοδευμένη με τα προβλεπόμενα σχετικά δικαιολογητικά, το αργότερο έως τις 30 Μαΐου 2019 (απαιτείται η προσέλευσή σας στο σχολείο και η αυτοπρόσωπη παράδοση των δικαιολογητικών και της αίτησής σας, οποιαδήποτε εργάσιμη ημέρα και ώρα). Πέραν αυτής της ημερομηνίας δεν θα κάνουμε δεκτή καμία εγγραφή στο ολοήμερο πρόγραμμά μας για το επόμενο σχολικό έτος 2019-20 καθώς αυτή θα θεωρείται εκπρόθεσμη και μόνον με γραπτή έγκριση του Διευθυντή Εκπαίδευσης Δράμας και για λόγους ιδιαίτερα σοβαρούς θα μπορεί να γίνει αποδεκτή κάποια εγγραφή μετέπειτα ή από το Σεπτέμβριο και εφόσον οι συνθήκες (αριθμός τμημάτων και διαθέσιμων εκπαιδευτικών κ.τ.λ.) το επιτρέπουν………

 

…….    Το «ολοήμερο πρόγραμμα» διαρκεί από τις 13:15 έως τις 15:00. Οι μαθητές γευματίζουν με φαγητό που φέρνουν από το σπίτι τους ή σχολικά γεύματα, φυλάσσεται στα ψυγεία μας και προθερμαίνεται και προετοιμάζεται στην κουζίνα της ειδικής αίθουσάς μας («ώρα διατροφικής αγωγής»), προετοιμάζονται στα μαθήματά τους υπό την επίβλεψη και υποστήριξη ενός εκπαιδευτικού μας και ασχολούνται δημιουργικά με διάφορες δραστηριότητες. Ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για να λειτουργήσει το ολοήμερο πρόγραμμα είναι 14 μαθητές (κατά την εφετινή σχολική χρονιά συμμετείχαν αδιάλειπτα 25 μαθητές).

Στο ολοήμερο πρόγραμμα μπορούν να εγγραφούν μαθητές των οποίων οι γονείς α) εργάζονται και οι δύο, β) εργάζεται ο ένας και έχει κάρτα ανεργίας ο άλλος, γ) έχουν κάρτα ανεργίας και οι δύο, δ) ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις, ενταγμένοι σε προγράμματα απεξάρτησης, φυλακισμένοι, πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή δομές φιλοξενίας, ρομά κ.τ.λ.). Οι προϋποθέσεις πρέπει να αποδεικνύονται με σχετικά παραστατικά (φωτοτυπίες) που προσκομίζονται στο Διευθυντή του Σχολείου (π.χ. κάρτα ανεργίας, βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ή ειδοποιητήριο πληρωμής ασφαλίστρων, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, κ.τ.λ.).

Εάν ένας μαθητής δεν παρακολουθήσει το πρόγραμμα για περισσότερες από 15 συνεχόμενες ημέρες διακόπτεται από το Διευθυντή η φοίτησή του. Επίσης οι γονείς μπορούν ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς να ζητήσουν τη διακοπή της συμμετοχής του παιδιού τους με γραπτή δήλωσή τους. Κάθε 3 μήνες γίνεται επικαιροποίηση του ενδιαφέροντος των γονέων για τη φοίτηση του παιδιού τους.

Η προαιρετική «πρωινή ζώνη προσέλευσης» αφορά εκείνα από τα παιδιά που φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα τα οποία επιθυμούν ή είναι αναγκαίο να προσέρχονται νωρίτερα από τις 8:00 το πρωί στο σχολείο (λόγω π.χ. της εργασίας των γονέων τους οι οποίοι πρέπει να βρίσκονται νωρίς στη δουλειά τους ή για κάποιο άλλο λόγο). Ενώ δηλαδή το προβλεπόμενο διάστημα προσέλευσης των μαθητών είναι από τις 8:00 έως τις 8:15 (το σχολείο υποχρεούται να είναι έτοιμο να δεχθεί τους μαθητές από τις 8:00, το δικό μας στην πράξη είναι, συνήθως, «ανοιχτό» από τις 7:45 και πολλές φορές και νωρίτερα αλλά δεν είναι δεδομένη καθημερινά αυτή η ώρα), οι μαθητές του ολοημέρου που θα εγγραφούν στην πρωινή ζώνη μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο οποτεδήποτε από τις 7:15 έως τις 8:15, καθώς θα προβλεφθεί για την υποδοχή τους και την απασχόλησή τους η παρουσία ενός εκπαιδευτικού. Για το λόγο αυτό, αγαπητοί γονείς, εάν συνηθίζετε να φέρνετε το παιδί σας πριν από τις 8:00 στο σχολείο ή εκτιμάτε ότι θα χρειαστεί να το κάνετε αυτό τακτικά κατά το επόμενο σχολικό έτος και ταυτόχρονα θέλετε να το εγγράψετε στο ολοήμερο πρόγραμμα, σας παρακαλούμε επιλέξτε και την εγγραφή του στην πρωινή ζώνη προσέλευσης στο έντυπο που σας επισυνάπτουμε και δηλώστε την επιλογή σας στο Διευθυντή. Για να λειτουργήσει η πρωινή ζώνη προσέλευσης απαιτούνται 7 εγγραφές μαθητών. Για την εγγραφή σε αυτήν δεν απαιτούνται πρόσθετα δικαιολογητικά ή προϋποθέσεις.

Για οποιαδήποτε σχετική επιπρόσθετη πληροφόρηση ή διασαφήνιση, προσωπικά είμαι στη διάθεσή σας τηλεφωνικά και δια ζώσης, κάθε εργάσιμη ημέρα, από τις 8:30 έως τις 13:00. Επίσης θα είμαι στη διάθεσή σας στο γραφείο μου μέχρι την 30η Μαΐου για να παραλάβω τις αιτήσεις – δηλώσεις σας μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Καραγιάννη Αναστασία

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα ανωτέρω αφορούν τους μαθητές μας από την Α΄ έως και την Ε΄ τάξη. Οι νέοι μαθητές της Α΄ τάξης μας δηλώνουν τη συμμετοχή τους κατά την εγγραφή τους στο σχολείο μας.

admin