Βιβλιοπροτάσεις

Χριστουγεννιάτικα

Μια ξεχωριστή μέρα του Μπαρμπα-Πανώφ

mbarmpa_panwf

Ανήμερα Χριστούγεννα και ο Μπάρμπα-Πανώφ περιμένει Τον επισκέπτη. Περνά η μέρα χωρίς να τον δει και απογοητεύεται. Όμως ο Χριστός ήταν εκεί και η ευτυχία επιστρέφει.

Ακούστε την ιστορία εδώ.

Μπάμπουσκα

mbambouska

Διαχρονική ρωσική ιστορία. Μια μέρα έφτασαν στο χωριό οι τρεις Μάγοι και έμειναν στο σπίτι της Μπάμπουσκα. Της μίλησαν για το Χριστό και την επόμενη μέρα έφυγαν, ζητώντας της να τους ακολουθήσει.

Διαβάστε και δείτε εδώ.

Η ιστορία των τριών δεντρων

3_dedra

Μια συναρπαστική ιστορία για το πώς η αγάπη του Θεού φροντίζει για την εκπλήρωση των ονείρων μας, μέσα από την περιπέτεια των τριών μικρών δέντρων, που ονειρεύονταν τι θα γίνουν όταν μεγαλώσουν.

Διαβάστε την ιστορία εδώ.

Χριστούγεννα

1

Ένα πρωτότυπο βιβλίο με δραστηριότητες για την περίοδο των Χριστουγέννων. Περιλαμβάνει μια υπέροχη αφίσα Α3 με την εικόνα της Γεννήσεως φιλοτεχνημένη από την Χριστίνα Δουληγέρη. Το καραβάκι των Χριστουγέννων. Χρωμοσελίδες για να μάθουν τα παιδιά χρωματίζοντας το ιδιόμελο «Τι σοι προσενέγκωμεν Χριστέ;» και πολλά λαμπερά αυτοκόλλητα. Δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-αγγλικά).

Τα κάλαντα του γκρινιάρη

2

Ξημέρωσε παραμονή Χριστουγέννων. Από νωρίς τα παιδιά ξεχύθηκαν στους δρόμους με τα τρίγωνα στο χέρι. Εκείνος έμεινε κλεισμένος στο δωμάτιο του να παίξει. Τα παιχνίδια του όμως τα έχει βαρεθεί όλα. Εφέτος ήθελε ένα καινούργιο ηλεκτρονικό, αλλά ήταν πολύ ακριβό. Ούτε οι γονείς του ούτε οι παππούδες του μπορούσαν να του το αγοράσουν. Αλλά και το χαρτζιλίκι που του έδωσαν, δεν φτάνει. Για να περάσει η ώρα μπαινοβγαίνει μέσα στο σπίτι, ψάλλοντας τα δικά του κάλαντα – τα κάλαντα του γκρινιάρη Χάρη. Σ? αυτό το σπίτι που ?ρθαμε όλα, όλα με νευριάζουν κι ενώ έχω πάντα δίκιο γκρινιά, γκρινιάρη με φωνάζουν και ξανά, και ξανά με νευριάζουν και του χρόνου… Γιατί άραγε τον Χάρη τον φωνάζουν γκρινιάρη και πώς θα καταφέρει να γίνει χαρούμενος; Ελάτε να πάμε όλοι μαζί μια βόλτα μαζί με τον Χάρη και τη φίλη του την Κατερίνα και να ανακαλύψουμε τη χαρά που βρίσκεται στα απλά πράγματα.

Ο μικρός μάγος

3

Κάθε χρόνο, σαν έρχονται τα Χριστούγεννα, σ’ όλα τα κλαδάκια των βουνών απλώνονται κάτι ξανθόχρυσες τούφες μαλλιών. Είναι τα δώρα του Ιωνάθαν, του μικρού μάγου, στο μεγαλύτερο Βασιλιά όλου του κόσμου, στο Βασιλιά της Καλοσύνης και της Αγάπης.
Η ιστορία του Ιωνάθαν που με την παιδική του καρδιά γεμάτη πίστη και τη γέρική του καμήλα ξεκίνησε για ένα μακρινό ταξίδι…

Μεγαλώνοντας με έναν Άγιο (Μέγας Βασίλειος)

4

Η Μυρσίνη Βιγγοπούλου μας διηγείται την ιστορία του μικρού Βασίλη που μεγαλώνει διαβάζοντας ένα βιβλίο με τη ζωή του Μεγάλου Βασιλείου. Αυτό θα τον συγκινήσει και θα του δώσει θάρρος για ν’ αντιμετωπίσει και θα του δώσει θάρρος για ν’ αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες της ζωής του, έχοντας για συμπαράσταση το δάσκαλό του τον “κύριο Ακάθιστο” και τον γεμάτο πνεύμα θυσίας ιερέα του χωριού τους.

Η ιστορία αυτή μας μεταφέρει σε παλιότερους χρόνους για να θυμηθούμε μικροί και μεγάλοι, πώς περνούσε ο κόσμος στο χωριό και πώς ζούμε σήμερα στην πόλη. Οι γραφικοί χαρακτήρες των απλών ανθρώπων, τα ήθη, τα έθιμα και οι δοξασίες της κάθε εποχής, ξεδιπλώνονται παράλληλα με το βίο και τα θαύματα του Αγίου Βασιλείου.

Τα δύο αστεράκια

Τα δυο αστεράκια

– Λοιπόν;… ρώτησε το φεγγάρι μια βραδιά τα δυο αστεράκια. Σας άρεσε η γη;
– Πολύ…
– Και που θα θέλατε να μείνετε; Στον ουρανό ή στη γη;
– Μμ… Κάπου, σ’ ένα μέρος που είδαμε και είναι το πιο ωραίο από όλα όσα υπάρχουν στον ουρανό και στη γη!
– Δηλαδή; Πού;
– Α, αυτό είναι το μυστικό μας… Εκεί θα πάμε να μείνουμε για πάντα…

Αφήστε μια απάντηση