Β’ Μαθήματα 2023-24

Β’ Μαθήματα 2023-24

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Γλώσσα: από Β.Μ., σελ. 48 έχουμε ανάγνωση ένα από τα δύο κειμενάκια & μια άσκηση στο φυλλάδιο του κόκκινου ντοσιέ. (Αντιγραφή και ορθογραφία δεν έχουμε).

Μαθηματικά:  Για το σπίτι έχουμε από Τ.Ε., σελ. 26, ασκήσεις β και γ

 

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Γλώσσα: από Β.Μ., σελ. 47 έχουμε ανάγνωση το κειμενάκι με τίτλο “Μπισκότα με σταφίδες”. Αντιγραφή 4 φορές κι ορθογραφία: “Πλάθετε το ζυμάρι με τον πλάστη”. 

Μαθηματικά: Δουλέψαμε φυλλάδιο με προβλήματα στο σχολείο. Για το σπίτι δεν έχουμε κάτι. 

 

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Γλώσσα: από Β.Μ., σελ. 46 έχουμε ανάγνωση το κειμενάκι με τίτλο “Το μυρωδάτο πορτοκάλι” & από Τ.Ε. έχουμε την άσκ.2, σελ. 58 και την άσκ. 4, σελ. 59.

Μαθηματικά: Για το σπίτι έχουμε τρία προβλήματα στο φυλλάδιο του μπλε ντοσιέ. 

 

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Γλώσσα: από Β.Μ., σελ. 44 έχουμε ανάγνωση ή το πρώτο ή το δεύτερο κειμενάκι & αντιγραφή 4 φορές και ορθογραφία την πρόταση “Τα καράβια χαιρετούν τον Επιτάφιο σφυρίζοντας δυνατά.”

Μαθηματικά: προχωρήσαμε στο κεφάλαιο 37, Β.Μ., σελ. 24-25. Για το σπίτι έχουμε τα δυο πρώτα προβλήματα στο φυλλάδιο του μπλε ντοσιέ. 

 

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Γλώσσα: από Β.Μ., σελ. 33 έχουμε ανάγνωση όλο το ποιηματάκι, αντιγραφή 2 φορές την 1η στροφή. Έχουμε φυλλάδιο στο κόκκινο ντοσιέ (παρακαλώ να κάνετε προφορική εξάσκηση στη γραμματική και αύριο θα κλίνουμε ρήματα με τα παιδιά στην ορθογραφία).

Μαθηματικά: για το σπίτι έχουμε άσκηση στο μπλε τετράδιο:

Λύνω κάθετα και επαληθεύω με 2 τρόπους:

76- 23

100- 54

66- 37

 

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Γλώσσα: από Β.Μ., σελ. 31 έχουμε ανάγνωση (όσο θέλουν τα παιδιά, αρκεί να κάνουν καλή προετοιμασία), αντιγραφή 4 φορές και ορθογραφία την τελευταία πρόταση του κειμένου (Ήταν μια μέρα ενδιαφέρουσα και γεμάτη συγκινήσεις!) & φυλλάδιο στο κόκκινο ντοσιέ. 

Μαθηματικά: για το σπίτι έχουμε να διαβάσουμε τη θεωρία από την 1η σελίδα του φυλλαδίου στο μπλε ντοσιέ & να κάνουμε μια μικρή άσκηση στη 2η σελίδα.

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Γλώσσα: από Β.Μ., σελ. 28 έχουμε ανάγνωση (όσο θέλουν τα παιδιά, αρκεί να κάνουν καλή προετοιμασία), αντιγραφή 4 φορές και ορθογραφία την 1η πρόταση του κειμένου & φυλλάδιο στο κόκκινο ντοσιέ (στη 2η σελίδα υπάρχει η γραμματική που συζητήσαμε στην τάξη).

Μαθηματικά: για το σπίτι έχουμε φυλλάδιο στο μπλε ντοσιέ (παρακαλώ να μάθουμε τους όρους απ’ έξω)

 

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Γλώσσα: από Β.Μ., σελ. 24 έχουμε ανάγνωση (όσο θέλουν τα παιδιά, αρκεί να κάνουν καλή προετοιμασία), αντιγραφή 4 φορές και ορθογραφία τις λέξεις: μοναστήρι, χιονοδρομικό κέντρο, άσφαλτος, οδοντωτός σιδηρόδρομος & φυλλάδιο στο κόκκινο ντοσιέ (στη 2η σελίδα υπάρχει η γραμματική που συζητήσαμε στην τάξη).

Μαθηματικά: για το σπίτι έχουμε φυλλάδιο στο μπλε ντοσιέ

 

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Γλώσσα: Δουλέψαμε από Β.Μ., σελ. 23 και ένα φυλλάδιο στην τάξη. Για το σπίτι δεν έχουμε κάτι.

Μαθηματικά: Συνεχίσαμε την εξάσκηση στις κάθετες αφαιρέσεις. Για το σπίτι έχουμε φυλλάδιο στο μπλε ντοσιέ.

 

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Γλώσσα: Δουλέψαμε από Β.Μ., σελ. 17 και κάναμε ένα σχετικό φυλλάδιο. Κάναμε και τη σελ. 20

Για το σπίτι: Ανάγνωση από Β.Μ., σελ. 17 (ο,τι είναι σημειωμένο). Από Τ.Ε., σελ. 39, άσκηση 1 & από το φυλλάδιο στο κόκκινο ντοσιέ, απαντούμε τις 2 τελευταίες ερωτήσεις. 

Μαθηματικά: Δουλέψαμε τις τερατομαχίες (βλ. μπλε ντοσιέ)

Για το σπίτι: κάνουμε την τελευταία σελίδα από το βιβλιαράκι με τις τερατομαχίες. Προσοχή: δοκιμάζουμε τις προσθέσεις σε πρόχειρο χαρτί, αλλά δε γράφουμε τα αποτελέσματα. Αύριο τα παιδιά θα ανταλλάξουν τα βιβλιαράκια τους και θα λύσουν τις προσθέσεις. Δεν ξεχνάμε να ζωγραφίσουμε τα τερατάκια μας και να τους δώσουμε όνομα!

 

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Γλώσσα, για το σπίτι Ένα φυλλάδιο στο κόκκινο ντοσιέ.

Μαθηματικά, για το σπίτι: ΜΟΝΟ την 1η σελίδα στο φυλλάδιο του μπλε ντοσιέ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Τα παιδιά μού ζήτησαν να ανεβάσω το βίντεο και τα τραγούδια που συζητήσαμε λόγω της ημέρας.

 

 

Διαδραστική παρουσίαση προπαίδειας