Το σχολείο

Το σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Φιλίππων

Το Δημοτικό Σχολείο Φιλίππων βρίσκεται στους Φιλίππους, σε ένα χωριό, λίγο έξω από την Καβάλα. Περίπου 18χλμ.μακριά.  Το σχολείο είναι 5/θέσιο. Το κτίσμα δεν είναι πολύ παλιό. Για την περιοχή στην οποία βρίσκεται είναι αρκετά μεγάλο.Έχει 3 ορόφους με δέκα (10) αίθουσες οι οποίες είναι και οι εξής: στο ισόγειο βρίσκεται το νηπιαγωγείο και το γυμναστήριο. Αίθουσα αρκετά μεγάλη για να πηγαίνουμε τις βροχερές μέρες, όταν δε μπορούμε να τρέχουμε έξω στο φυσικό περιβάλλον. Στον πρώτο όροφο έχει δυο (2) γραφεία δασκάλων και τις αίθουσες της Α’ και Β’ τάξης, όπως και της Ε’. Η μια βρίσκεται δίπλα στην άλλη και αριστερά από το μεγάλο γραφείο. Δεξιά του γραφείου έχει μία ακόμη αίθουσα που είναι, όμως, κενή προς το παρόν. Μέσα σε αυτή υπάρχουν θρανία μιας άλλης εποχής που χρησιμοποιούσαν παλιότερα οι μαθητές. Στο δεύτερο όροφο υπάρχουν 5 αίθουσες ακόμη. Ανεβαίνοντας τις σκάλες η πρώτη αίθουσα που βλέπουμε είναι αυτή της Δ’ τάξης. Δίπλα της και σχεδόν στη μέση του χώρου είναι η αίθουσα των υπολογιστών, η οποία χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στο Ολοήμερο. Ακολουθεί η αίθουσα των “μεγάλων” του σχολείου, δηλαδή της ΣΤ’ και στο τέλος, της Γ’ τάξης. Στο τέλος του διαδρόμου μια μικρότερη αίθουσα περιμένει τους μαθητές του Ολοήμερου να ζεστάνουν το φαγητό τους και να φάνε. Όλες οι αίθουσες του είναι ευάερες και ευήλιες. Παντού γύρω γύρω υπάρχουν μεγάλα παράθυρα. Η θέα αυτών είναι στην μπροστινή αυλή και σε ένα λόφο του χωριού.

Το σχολείο μας είναι βαμμένο με έντονα χρώματα τόσο μέσα όσο κι έξω. Το πορτοκαλί χρώμα είναι αυτό που κυριαρχεί στους περισσότερους χώρους. Σίγουρα μπαίνοντας κανείς στο χωριό το ξεχωρίζει από μακριά, κι αυτό γιατί το χρώμα του εξωτερικά είναι πορτοκαλί. Το ίδιο ισχύει και μέσα, με τη διαφορά πώς στους μέσα τοίχους υπάρχουν και διάφορα σχέδια ζωγραφισμένα με διαφορετικά σχήματα. Το κτίριο του σχολείου έχει μια τεράστια στέγη με κόκκινα κεραμίδια. Επίσης, έχει μια μεγάλη αυλή που περιτριγυρίζει τον χώρο του σχολείου με ένα γήπεδο μπάσκετ κι ένα ποδοσφαίρου. Η αυλή έχει ψηλά δέντρα και διάφορα λουλούδια.

 Το σχολείο μας το αγαπάμε πολύ, αφού περνάμε πολλές ώρες μέσα σε αυτό και προσπαθούμε να το κρατήσουμε καθαρό και το προσέχουμε από φθορές!!

             

Από τους μαθητές της Δ’ τάξης