Για γονείς

Σχολικά Γεύματα

Ενημερωτικό δελτίο του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Καβάλας

Αγαπητοί γονείς

Με βάση την απόφαση Φ.14/2929/5544 /Δ1/12-01-2017 του Υπουργείου Παιδείας η οποία καταργεί την Φ.14/2097/168631/Δ1/11-10-2016 τα δεδομένα τα οποία διαμορφώνονται αναφορικά με το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» είναι τα εξής:

Το πρόγραμμα σίτισης ξεκινάει την Τετάρτη 25/1/2017 .

Σύμφωνα με την νέα απόφαση του υπουργείου δεν τροποποιείται το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου ώστε να διευκολυνθεί η σίτιση των μαθητών εντός του Ωρολογίου Προγράμματος ως εκ τούτου οι μαθητές θα παραλαμβάνουν το γεύμα τους στις 13.15 κατά την αποχώρηση τους από το σχολείο, το οποίο και θα καταναλώνεται στο σπίτι.

Οι μαθητές του Ολοημέρου τμήματος δεν χρειάζεται να φέρνουν φαγητό από το σπίτι καθώς θα σιτίζονται από τις μερίδες που τους αναλογούν  από τα «Σχολικά Γεύματα»

Σε ενημερωτική συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18/1 στο γραφείο του Διευθυντή Εκπ/σης Καβάλας, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο πρόγραμμα, μας μεταφέρθηκε η εμπειρία υλοποίησης του από τα σχολεία στα οποία το πρόγραμμα ξεκίνησε να εφαρμόζεται από τις 16/1. Κοινή διαπίστωση αυτών είναι ότι η ποιότητα του φαγητού είναι εξαιρετική και οι μαθητές τους ενθουσιασμένοι.

Το φαγητό έρχεται στο σχολείο με υπηρεσία κέτερινγκ μέσα σε ειδικά ισοθερμικά κιβώτια μεταφοράς και όπως μας διαβεβαίωσαν διατηρεί τη θερμοκρασία του έως 6 ώρες. Θα σας παρακαλούσαμε οι μαθητές να έχουν κάθε μέρα στη τσάντα τους  ισοθερμικό τσαντάκι φαγητού ή κάποια υφασμάτινη τσάντα. (Για την καλύτερη οργάνωση μας θα εξυπηρετούσε αν οι μαθητές έφερναν τα τσαντάκια μεταφοράς στο σχολείο από τη Δευτέρα 23/1).

Οι πρώτες μέρες υλοποίησης του προγράμματος θα μας βοηθήσουν να διαπιστώσουμε στη πράξη τυχόν προβλήματα-ελλείψεις και να τα διορθώσουμε στην πορεία.

                                                                                                                                

                                                                                                                          Ο Διευθυντής

                                                                                                                Αδάμ Παπακωνσταντίνου

Πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα»

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ? ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων έχουν εκφράσει ποικιλοτρόπως τη βούλησή τους να ενισχύσουν τους μαθητές.
Το σχολείο αποτελεί βασικό πεδίο εφαρμογής τέτοιου είδους δράσεων, λόγω του εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού και ευρύτερα κοινωνικού του ρόλου.
Το Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» στοχεύει στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής.
Ημερομηνία έναρξης υλοποίησης της Β΄ φάσης του προγράμματος σίτισης «Σχολικά Γεύματα » ορίζεται η 19ηΔεκεμβρίου 2016, αφορά σε 26 Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Τρικκαίων και Καβάλας. Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών των επιλεγμένων σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων-κηδεμόνων αυτών (επισυνάπτεται υπόδειγμα υπεύθυνης δήλωσης).
Η   διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος είναι μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και ειδικότερα μέχρι και τη 14η Ιουνίου 2017, ενώ παράλληλα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες ώστε το πρόγραμμα να συνεχισθεί και την επόμενη σχολική χρονιά 2017-2018.
Η    καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης, η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.
Το μενού του Προγράμματος αφορά και στις πέντε (5) εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένους προμηθευτές, που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν οριστεί. Επιπρόσθετα, προβλέπονται συνεχείς πιστοποιημένοι έλεγχοι από αρμόδιους φορείς κατά την προμήθεια, διαδικασία παρασκευής και διανομής των γευμάτων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα του μενού των σχολικών γευμάτων και θα παρακαλούσαμε για την ακριβή ενημέρωση του αριθμού των μαθητών καθώς και την αναλυτική και αριθμητική αναφορά των αλλεργιών και δυσανεξιών αυτών.
Το μενού της Δευτέρας 19ης Δεκεμβρίου 2016, είναι αυτό που περιγράφεται στην πρώτη εβδομάδα του προγράμματος την ημέρα Δευτέρα.
menou1 menou2 menou3 menou4

Ypeuthini_dilwsi_Nomou_105

Δικαιολογητικά Α’ δημοτικού

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Φιλίππων
κάνει έκκληση στους γονείς που θέλουν και μπορούν να συνεισφέρουν στην συγκέντρωση πρώτων ειδών ανάγκης και ρουχισμού
για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Καβάλα .Μας ενημέρωσαν ότι χρειάζονται περισσότερα
ΒΡΕΦΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ, ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ
ΟΣΠΡΙΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ,ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ (ΟΧΙ ΧΟΙΡΙΝΟ),ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ, ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ (ΠΑΜΠΕΡΣ),
ΜΠΙΣΚΟΤΑ .ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ, ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
Επίσης ρούχα χειμωνιάτικα παιδικά και για μεγάλους παπούτσια (όχι με τακούνια) εσώρουχα και κουβέρτες , παιχνίδια για τα
παιδάκια.
Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ .ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΑ ΔΕΜΕΝΑ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Αφήστε μια απάντηση