Παιδική κατασκήνωση για πρώτη φορά: Ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνετε

Παιδική κατασκήνωση για πρώτη φορά: Ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνετε. Αυτές είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στους υπεύθυνους όταν στέλνετε το παιδί σας για πρώτη φορά στην κατασκήνωση.

Η παιδική κατασκήνωση είναι μία πολύ καλή λύση για τα παιδιά μας. Βοηθούν τα παιδιά να ανεξαρτητοποιούνται πιο γρήγορα, αποκτούν νέους φίλους και εμπειρίες, μαθαίνουν καινούρια πράγματα. Επίσης η κατασκήνωση κάνει πολύ καλό και στους… μεγάλους, αφού μπορούν να περάσουν λίγο χρόνο χωρίς υποχρεώσεις.

Συνήθως όταν οι γονείς στέλνουν το παιδί τους στην κατασκήνωση ρωτούν τους υπεύθυνους για τα προγράμματα, για το κόστος ή για το κάθε πότε μπορούν να έρχονται για να το βλέπουν. Σίγουρα και αυτές οι ερωτήσεις είναι καίριας σημασίας, όμως υπάρχουν άλλες ερωτήσεις, πολύ πιο σημαντικές.

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα σας πούμε όλες αυτές τις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στους υπεύθυνους, έτσι ώστε να διασφαλίσετε την ασφάλεια και την υγεία του παιδιού σας. Ερωτήσεις πιο σημαντικές από το κόστος. Διαβάστε παρακάτω:

Παιδική κατασκήνωση για πρώτη φορά: Ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνετε : Δέχεστε παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί;

Το ξέρουμε ότι το ζήτημα των εμβολίων στις μέρες μας είναι αμφιλεγόμενο. Εμείς όμως είμαστε της άποψης ότι η επιστήμη ξέρει καλύτερα και το γεγονός ότι έχουμε φτάσει σε σημείο να ζούμε μέχρι τα 80 δεν είναι τυχαίο.

Είναι κρίμα λοιπόν το παιδί να πάει στην κατασκήνωση και να περάσει τις διακοπές του στο κρεβάτι. Είναι σημαντικό λοιπόν να ενημερωθείτε για την πολιτική της κατασκήνωσης σχετικά με τα εμβόλια.

Παιδική κατασκήνωση για πρώτη φορά: Ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνετε:  Υπάρχει παιδίατρος όλο το 24ωρο;

Φυσικά εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζετε αν το παιδί σας έχει πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη όλο το 24ωρο. Επίσης πολύ καλό θα ήταν να πάτε να δείτε το ιατρείο και να γνωρίσετε τον παιδίατρο από κοντά, προτού καταλήξετε στην κατασκήνωση που θα πάει το παιδί.

Παιδική κατασκήνωση για πρώτη φορά: Ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνετε : Τα άτομα του προσωπικού έχουν ελεγχθεί σχετικά με το ποινικό του μητρώο;

Δυστυχώς οι εποχές που ζούμε είναι πονηρές και στο εξωτερικό έχουν παρατηρηθεί πολλές περιπτώσεις μανιακών που απαγάγουν παιδιά ή κακοποιούν παιδιά. Είναι λοιπόν σημαντικό να γνωρίζετε αν τα μέλη του προσωπικού έχουν καθαρό ποινικό μητρώο.

Παιδική κατασκήνωση για πρώτη φορά: Ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνετε: Τα άτομα του προσωπικού έχουν έγκριση από ψυχολόγο;

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με παιδιά πρέπει να έχουν έγκριση από ψυχολόγο που βεβαιώνει ότι είναι σε θέση να συναναστραφούν με παιδιά χωρίς να τα βλάψουν. Αυτό ισχύει στους παιδαγωγούς, αυτό θα ισχύσει και στους ανθρώπους που δουλεύουν στις κατασκηνώσεις.

Παιδική κατασκήνωση για πρώτη φορά: Ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνετε : Έχετε μιλήσει με τους ομαδάρχες σας για τον εκφοβισμό; Έχετε εξηγήσει για τα προσωπικά όρια του καθενός;

Επίσης πολύ σημαντικό είναι το παιδί μας να μην νιώσει εκφοβισμό στην κατασκήνωση και να υπάρχουν εκεί άνθρωποι που να σέβονται την αυτοδιάθεση στο σώμα του. Άσεμνα αγγίγματα και ο σεβασμός του “ΟΧΙ” είναι πολύ σημαντικό από αυτούς που έχουν αναλάβει να επιτηρούν και να προσέχουν το παιδί μας.

Δείτε ακόμα Γιατί είναι καλύτερα να μην τρυπάτε τα αυτιά του παιδιού

Παιδική κατασκήνωση για πρώτη φορά: Ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνετε : Υπάρχει άδεια λειτουργίας;

Μπορεί να νομίζετε ότι αυτά συμβαίνουν σπάνια, όμως είναι σωστό να ζητήσουμε την άδεια λειτουργίας που είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο και που αποδεικνύει ότι πληρούνται όλα τα μέτρα, αν θέλουμε να έχουμε το κεφαλάκι μας ήσυχο.

Παιδική κατασκήνωση για πρώτη φορά: Ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνετε : Το προσωπικό σας είναι εκπαιδευμένο;

Σημαντικό είναι εξίσου το προσωπικό να είναι εκπαιδευμένο και να μην είναι απλά φίλοι φίλων που έχουν ανάγκη για δουλειά. Τα παιδιά θέλουν υπομονή και μεράκι… Επίσης πολύ σημαντικό είναι το προσωπικό να είναι επαρκές σε αριθμό για να μπορεί να επιβλέπει όλα τα παιδιά και να μην του ξεφεύγουν πράγματα.

Παιδική κατασκήνωση για πρώτη φορά: Ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνετε : Τι διατροφή θα ακολουθήσουν τα παιδιά;

Θα πρέπει να ξέρετε κάθε πότε θα φάνε γλυκό, αν τα γεύματα έχουν ελεγχθεί από κάποιον διατροφολόγο και γενικότερα την διατροφή των παιδιών σας. Επίσης σημαντικό είναι να ξέρετε τι κάνει η κατασκήνωση όταν το παιδί δεν τρώει κάποιο φαγητό.

Παιδική κατασκήνωση για πρώτη φορά: Ποιες ερωτήσεις πρέπει να κάνετε : Κάθε πότε μπορώ να επικοινωνώ με το παιδί και να το επισκέπτομαι

Φυσικά για το τέλος θα πρέπει να ενημερωθείτε σχετικά με την επικοινωνία που θα έχετε με το παιδί. Αν μπορείτε να το παίρνετε τακτικά τηλέφωνο, κάθε πότε μπορείτε να το επισκέπτεστε και τι γίνεται σε περίπτωση που το παιδί κάποιο βράδυ σας ζητήσει αιφνιδιαστικά

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.