Ιδέες για το γραφείο του παιδιού

Για να έχουν όσο πιο καλή απόδοση στο σχολείο τα παιδιά πρέπει να έχουν ένα σωστό χώρο μελέτης στο σπίτι. Ας δούμε κάποιες σημαντικές οδηγίες που θα πρέπει να θυμάστε.

Από μικρή ηλικία είναι σημαντικό για τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά να μάθουν ορισμένες συνήθειες που θα υποστηρίζουν τις δεξιότητές τους στην εκπαίδευση και την οργάνωση. Το δικό τους δωμάτιο μελέτης είναι ένας ιδανικός τρόπος για να τα βοηθήσετε να συγκεντρωθούν και να αφιερώσουν χρόνο για τη σχολική τους εργασία.

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, έχουν όλο και περισσότερες ευθύνες, καθημερινή εργασία στο σπίτι, εξετάσεις κ.λπ. Έτσι χρειάζονται χωρίς αμφιβολία, το δικό τους χώρο.

Εξετάστε με προσοχή το χώρο που μπορείτε να τους προσφέρετε και τις διαστάσεις του.

Επιλογή και οργάνωση γραφείου.

Πρώτα απ΄όλα θα διαλέξετε το γραφείο. Πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο με συρτάρια για να μπορεί το παιδί να αποθηκεύει όλα τα σχολικά του είδη. Ώστε να έχει δίπλα του όλα όσα θα χρειαστεί για να μελετήσει. Το γραφείο πρέπει φυσικά να είναι καθαρό και ελεύθερο, έχοντας ένα μέρος για να κρατά τα βιβλία του.

Επιλογή θέσης για το γραφείο.

Ασφαλώς πρέπει να υπάρχει καλός φυσικός φωτισμός. Και η σωστή λάμπα γραφείου είναι απαραίτητη για τις πιο βραδινές ώρες.

Η καρέκλα.

Η καρέκλα πρέπει να είναι εργονομική και κατάλληλη για τη σπονδυλική στήλη. Πρέπει να είναι άνετη αλλά να «υποστηρίζει» μια καλή στάση του σώματος. Είναι ζωτικής σημασίας για τη σπονδυλική στήλη του παιδιού. Η σωστή στάση του σώματος θα βοηθήσει το παιδί να αποφύγει την ένταση των μυών που θα μπορούσε να βλάψει τους σπονδύλους του.

Δημιουργήστε έναν ξεχωριστό χώρο.

Όσο είναι δυνατόν και το επιτρέπει ο χώρος του σπιτιού, είναι καλό να διαχωρίζετε τον χώρο μελέτης από τον χώρο του παιχνιδιού. Αυτό είναι σημαντικό για να βοηθήσετε το παιδί για βέλτιστη γνωστική ανάπτυξη και πειθαρχία.

Από τη μία πλευρά, το γραφείο του σχετίζεται με υπεύθυνη οργανωμένη συμπεριφορά. Αυτό θα βοηθήσει το παιδί να συγκεντρωθεί για να μπορέσει να ολοκληρώσει τη δουλειά του και να αναπτύξει καλύτερα τις ικανότητές του.

Και από την άλλη πλευρά, στο δωμάτιο που μπορεί να παίζει θα μπορεί να διασκεδάσει ελεύθερα και να δημιουργήσει τις δικές του δραστηριότητες. Η ύπαρξη ενός χώρου παιχνιδιού καθώς και ενός χώρου μελέτης υποστηρίζει την ανάπτυξη της φαντασία, της δημιουργικότητας και της εφευρετικότητας.

Πού πρέπει να βρίσκεται ο υπολογιστής;

Πρέπει να είστε ξεκάθαροι και σταθεροί όταν το παιδί διαβάζει και θέλει να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για ακαδημαϊκούς σκοπούς, είτε πρέπει να κάνει μία έρευνα ή ασκεί ορισμένες δεξιότητες όπως μία ξένη γλώσσα.

Χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή για διασκέδαση είναι μια χαρά, αρκεί να το παρακολουθεί ο γονέας ή ένας ενήλικας.

Προσέξτε: πρώτα περιορίστε, βάλτε κάποια όρια στη χρήση του υπολογιστή. Δεν είναι καλό, το ξέρουμε όλοι, για τα παιδιά να περνούν ώρες μπροστά στην οθόνη του.

Και δεύτερο και πάρα πολύ σημαντικό παρακολουθήστε το περιεχόμενο στο οποίο έχει πρόσβαση το παιδί. Αυτό φυσικά είναι για την ασφάλειά του.

Δημιουργώντας ένα όμορφο χώρο εργασίας για το παιδί με το κατάλληλο καλό περιβάλλον θα είναι θεμελιώδες για τη διδασκαλία αξιών. Θα του διδάξετε υπεύθυνες συνήθειες που θα διαρκέσουν μια ζωή και θα το βοηθήσουν χωρίς αμφιβολία στην ενήλικη ζωή του.

 

admin