Προτάσεις για Χριστουγεννιάτικα παιδικά βιβλία

Ποιος είπε ότι όσο κι αν μεγαλώσουν τα παιδιά, δεν λαχταρούν να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων; Παρέα με ένα βιβλίο, τις φετινές γιορτές η καρδιά τους θα γεμίσει γλύκα και αγάπη.

Αυτές είναι οι τρείς προτάσεις μας για μαθητές Δημοτικού:

  1. Για παιδιά από 5 ετών και για όλο το Δημοτικό: Της Αλήθειας το Αερικό, Ματ Χέιγκ

Ο αγαπημένος μας Ματ Χέιγκ (δημιουργός της τριλογίας Το αγόρι που το Είπαν… Χριστούγεννα, Το Κορίτσι που Έσωσε τα Χριστούγεννα, Ο Πατέρας Χριστούγεννα κι Εγώ) επιστρέφει και έχουμε μεγάλη χαρά! Όποια μέρα κι αν είναι, σ’ όποιον τόπο κι αν ξυπνήσει, μόνο την αλήθεια μπορεί να ξεστομίσει. Όπως κάνουν μου οι αγελάδες και νιαουρίζουν τα γατιά, το αερικό θα σου πει πράγματα μόνο αληθινά. Ένα πολύ αστείο και αξιολάτρευτο παραμύθι για ένα ξεχωριστό αερικό που έμαθε να αγαπάει τον εαυτό του.

2. Για παιδιά από 5 ετών και για όλο το Δημοτικό: Καλά Χριστούγεννα, κύριε Ντίκενς!, Ελένη Κατσαμά

Στο βιβλίο αυτό, που ανήκει στη σειρά των εκδόσεων Πατάκη «Οι μεγάλοι όταν ήταν μικροί», συναντάμε τον μεγάλο Τσαρλς Ντίκενς, όταν ήταν μικρός! Γιορτάζουμε μαζί του τα Χριστούγεννα της ζωής του, στην αρχή στο πολυτελές σπίτι του στο Πόρτσμουθ, στη συνέχεια στα στενά σοκάκια του βιομηχανικού Λονδίνου κι έπειτα στο σκοτεινό εργοστάσιο όπου αναγκάστηκε να δουλέψει, όταν χρεοκόπησε η οικογένειά του. Γνωρίζουμε τα παιδικά χρόνια του μεγάλου συγγραφέα, τον χαρακτήρα και τις συνήθειές του, τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον παιδικό του κόσμο. Μαζί του θα συναντήσουμε κι εμείς τους ήρωες των μυθιστορημάτων του στην ομιχλώδη Αγγλία. Κι όταν αργότερα, ο Τσαρλς Ντίκενς, αποφασίσει να γράψει γι’ αυτούς, θα μας παραδώσει ένα έργο που διαβάζεται κι αγαπιέται ως σήμερα.

3. Για παιδιά από 8 ετών: Ο Πλανήτης των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων (νέα έκδοση), Τζάννι Ροντάρι

Ποιες ιστορίες αρέσουν στα παιδιά; Διαστημικές περιπέτειες, αστείες, γεμάτες λογοπαίγνια, αγωνία και μυστήριο; Όλα τα βρίσκουν στο πανέξυπνο -μα και τρυφερό- αυτό βιβλίο του Ροντάρι, που είχε λάβει το βραβείο Άντρεσεν. Θα ταξιδέψουν στο διάστημα και θα γνωρίσουν δύο αξέχαστα παιδιά: τον Μάρκο και τον Μάρκους! Μη σας παραξενεύει που τα ονόματά τους μοιάζουν. Του Ροντάρι τού αρέσουν τα παιχνίδια με τις λέξεις και θα τα συναντήσετε σε όλες του τις ιστορίες.

admin